Fakta

Tyskland är en federal republik belägen i Centraleuropa. Det är det mest folkrika landet i EU med en befolkning på ungefär 83 miljoner människor. Huvudstaden är Berlin och med 3,65 miljoner är staden också den största. Landet är indelat i 16 delstater (Bundesländer på tyska), som har en egen regering och parlament.

Tyskland är känt för sin rika historia och kultur, inklusive musik,

Slott Neuschwanstein  i Tyskland
Slott Neuschwanstein i Tyskland

arkitektur och konst. Landet är också världsberömt för sin utmärkta teknik och ingenjörskonst, med många ledande företag inom bil- och maskinindustrin. Tyskland är också en viktig ekonomisk makt i Europa och världen, med en stark exportindustri och ett högt levnadsstandard.

EU

Också känt är Tyskland för sin mångkulturella befolkning, med många invandrare från hela världen som har valt att bosätta sig i landet. Landet har också en stark tradition av demokrati och mänskliga rättigheter, och är en viktig medlem i EU och NATO.

Varierad landskap

Tyskland har en varierad landskap, med allt från de höga bergen i Alperna till de flacka landskapen i Nordtyskland. Landet har också många historiska sevärdheter och kulturarv, inklusive slott och kyrkor, samt en rik historia av konst och arkitektur.

Oktoberfest

Oktoberfest Tyskland
Oktoberfest Tyskland

Tyskland är också känt för sin utmärkta mat och dryck, med många traditionella rätter och öl. Landet är också känt för sin livliga musikscen och världsberömda festivaler, som Oktoberfest i München.

Sammantaget är Tyskland en viktig och inflytelserik del av världen, med en rik historia, kultur och ekonomi. Landet är också hem för en mångkulturell och välutbildad befolkning, och är en viktig medlem i många internationella organisationer.

Andra resor

Det här är andra resor.